Atlético Madrid CZ/SK

Courtois: Nemyslím si, že to musela být červená karta

27/11/2011 14:23 // Sebyk // 568 zobrazení // zdroj: atleticofans.com

Brankář Thibaut Courtois nebude na své první derby vzpomínat rád. Ve 22. minutě se na něj totiž vyřítil Karim Benzema a Belgičan neměl jinou možnost, než se mu vrhnout pod nohy. Bohužel pro Atlético to vše skončilo pokutovým kopem – a červenou kartou pro mladého gólmana. „Zápas byl úplně o něčem jiném, když jsme najednou hráli o deseti proti jedenácti,“ okomentoval Courtois včerejší utkání.

„Pro Real to s penaltou a jedním mužem v poli navíc bylo mnohem jednodušší. Ve druhé půli logicky přidali další tři branky. V derby se stává, že jeden z týmů se ocitne na špatném konci, ale nechápu, jak rozhodčí mohl vyloučit mě i Godína,“ spílal Belgičan sudímu Mateu Lahozovi. „Nevím, jestli to měly být červené karty, to je na posouzení rozhodčího. Jsem ale velmi zklamaný, protože zápas jsme zahájili skvěle, odehráli jsme velmi dobrých prvních dvacet minut,“ lituje Courtois ztraceného utkání.

Nejužitečnější hráč belgické ligy za ročník 2010/11 pak pokračoval: „Kdybych nebyl vyloučen, mohli jsme tam i vyhrát, případně si odvézt bod. Hráli jsme dobře, s potřebným nasazením. Osobně si myslím, že to nemusela být červená karta,“ uzavřel Courtois. Ke svému kolegovi se přidal i Sergio Asenjo, který právě Courtoise po červené kartě v brance nahradil. Podle odchovance Valladolidu si Lahoz počínal příliš impulzivně: „Sudí tu kartu vytáhl příliš rychle. Měl si celou situaci více rozmyslet, protože takovým rozhodnutím můžete zničit zápas během desetiny sekundy.“

Asenjo, který si včera připsal svůj první oficiální start za Atlético od května 2010 pokračoval: „Zrovna když vedete 1:0 na Bernabéu, váš tým předvádí hru na vysoké úrovni, tak pak přijde takové vyloučení a celý zápas můžete rovnou hodit do koše. Alespoň si můžeme odnést pozitiva z výkonu a nasazení, které tým předváděl během prvních dvaceti minut. Jak ale zápas postupoval, tak bylo těžké takovou úroveň udržet, zvlášť při hře v oslabení.“

Španělský juniorský reprezentant pochválil spoluhráče za odvážný a bojovný výkon: „Hráči makali, počínali si nebojácně, nechali na hřišti duši. Když předvedeme takovéhle nasazení i na jiných stadionech, jsem si jistý, že si odtamtud odvezeme spoustu bodů. Tým ukázal, že když chce, když běhá a bojuje, tak je těžké jej porazit.“

Nakonec padla samozřejmě otázka na to, jak se Asenjo cítil v brance po takové době a po těžkých zraněních. „Cítil jsem se dobře,“ řekl s klidem mladý gólman. „Jsem rád, že se mi povedlo udělat vše pro to, abych se dostal přes tohle hrozné období v kariéře. Vše špatné se nakonec v dobré obrátí, člověk se z toho poučí. Teď po zranění vidím vše, co se mi přihodí, ze zcela jiného pohledu,“ vysvětluje Asenjo, který na úplný závěr poslal zprávu svému konkurentu Courtoisovi a zároveň i trenéru Manzanovi: „Cítím, že jsem teď schopen nastupovat v bráně.“

Komentáře (5)
  1. jakoby rozhodci si tu rudou obhaji, o tom zadna. courtois byl posledni, fauloval hrace v golovy sanci, ale taky si myslim, ze cervena to byt nemusela. rozhodci tim zbytecne zkazil celej zapas, od ty chvile to v podstate bylo jasny. myslim, ze penalta a zluta by v klidu postacily, navic bychom mohli sledovat dalsich 70 minut fotbalu a ne presilovky v hazene. nejsem zastance tehlech dvojitejch trestu, fifa by mela zmenit pravidla…
    asenjo si me svejma prohlasenima zacina ziskavat cim dal tim vic, proti courtoisovi mu budu pevne drzet palce. vcera predeslal, ze na to asi ma. kez by pridal nejakej paradni vykon i proti rayu (protoze pochybuju, ze courtoise manzano nenasadi proti celticu…)

  2. Asenjo to vystihol, dostali sme červenú a všetko šlo v čerty…nepáčilo sa mi to, že sudca potom kompenzoval a zopár našich brutálnych zákrokov nechal plávať, potom sa vyvŕšil na Godínovi zase…myslím, keby Curtois nedostal červenú, tak ju chytí niekto v poli…som presvedčený, že rozhodca, ktorý kompenzuje, si sám priznáva svoju chybu a nevie si urobiť potom s hráčmi poriadky

  3. Červené si ani nezaslouží moc komentovat, podle pravidel jasné, nicméně škoda zápasu a na ten dvojitý trest mám názor asi jako většina ostatních….

    Asenjo mě včera potěšil, s těmi góly nic moc udělat nemohl, i když při tom druhém asi docela zvláštně vyběhl a od Pipity se možná taky nemusel nechat tak vykoupat, ale to bych asi chtěl moc :-[ Každopádně kdyby teďka sebral post jedničky Courtoisovi jako tehdá De Gea právě Asenjovi, tak by to bylo super, bojím se ale, že nějaká ta klauzule tam fakt je…uvidíme brzy…teď Asenjovi nezbývá než proti Rayu zazářit, aby třeba i fanoušci začali tlačit…

  4. courtois at se radsi spakuje zpatky do chelsea,golman je to na svuj vek vybornej,o tom zadna,ale ta jeho klauzuje a vubec podminky hostovani sou hnus,navyse asenjo je stejne lepsi golman nez on.


Komentáře

No trackbacks yet.